Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 25, 2020, 06:23:30 ÖÖ


FORUM ŞU AN İÇİN (ÖZEL BÖLÜMLER HARİÇ) TÜM ZİYARETÇİLERE AÇIKTIR.
EMEĞE SAYGI AÇISINDAN ALINTILARIN MUTLAKA KAYNAK GÖSTERİLMESİ RİCA OLUNUR.


Ana Sayfa Ana Sayfa Yardım Ara Giriş Yap Kayıt
+  Hay-NS Yazılım
|-+  DELPHİ KÖŞESİ
| |-+  Delphi Veritabanı (FİREBİRD)
| | |-+  Kod Bankası (Firebird)
| | | |-+  Şifre sorgulama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gönderen Konu: Şifre sorgulama  (Okunma Sayısı 5575 defa)
turkoder
Adnan YILDIZ
Administrator
Onbaşı
*****

Rep Puanı: +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 218



WWW
« : Ekim 19, 2006, 11:31:10 ÖS »

Benim düşüncem bu tip bir sorgulama yerine sql kodunu kullanmak.
Kod:
dm.KUL.Close;
dm.KUL.SQL.Clear;
dm.KUL.SQL.Add('select * from NEW_TABLE');
dm.KUL.SQL.Add('where LOGIN=:logi and SIFRE=:sifi');
dm.KUL.ParamByName('logi').AsString:=Edit2.Text;
dm.KUL.ParamByName('sifi').AsString:=Edit1.Text;
dm.KUL.Prepare;// isteğe göre
dm.KUL.Open;
if dm.KUL.IsEmpty then
begin
ShowMessage('Yanlış Bilgi Girişi');
Abort;
end
else
begin
//ilgili kodlar
end;
Bu firebird e göre yapılmış, accesse göre ise parametre şu şekil kullanılıyor:
Kod:
dm.KUL.Parameters.ParamByName('logi').Value:=Edit2.Text;
Kolay gelsin.
Logged
Sayfa: [1] Yukarı git Bu Konuyu Gönder Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.033 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu