Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.
Kasım 15, 2018, 04:30:12 ÖS


FORUM ŞU AN İÇİN (ÖZEL BÖLÜMLER HARİÇ) TÜM ZİYARETÇİLERE AÇIKTIR.
EMEĞE SAYGI AÇISINDAN ALINTILARIN MUTLAKA KAYNAK GÖSTERİLMESİ RİCA OLUNUR.


Ana Sayfa Ana Sayfa Yardım Ara Giriş Yap Kayıt
+  Hay-NS Yazılım
|-+  DELPHİ KÖŞESİ
| |-+  Kod Bankası (veritabanı ve SQL)
| | |-+  Likeli parametreli sorgu
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gönderen Konu: Likeli parametreli sorgu  (Okunma Sayısı 9614 defa)
turkoder
Adnan YILDIZ
Administrator
Onbaşı
*****

Rep Puanı: +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 218



WWW
« : Ekim 30, 2006, 02:24:30 ÖÖ »

Kod:
with query do
begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.ADD('SELECT * FROM TABLEAD WHERE ISIM LIKE :AD')
ParamByName(''AD').AsString := 'aslan%' ;
Open;
end;
'Aslan' dan sonraki % işareti Aslan ile başlayan ve sonrasıda farklı olsa bile o kayıtlarıda döker mesela
'Aslan Türk' gibi

'%Aslan%' şeklinde yazarsan içinde Aslan geçenleri bulur
Logged
LastCoder
Yüksel DEMİRCİOĞLU
Aday
*

Rep Puanı: +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 12


Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.


« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2006, 05:32:26 ÖS »

Abi teşekkürler.Parametre kullanmadığımız bir tek bu Like olayı vardı.Sayende orayıda garanti altına alcaz.Bu şekilde hiç bir yerde örnek görmemiştim vede denememiştim.Yenibirşey öğrenmiş olduk.
Logged

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.
turkoder
Adnan YILDIZ
Administrator
Onbaşı
*****

Rep Puanı: +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 218



WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2008, 01:36:01 ÖÖ »

Aynı olayı ADOQuery ile ve Edit.Text kutusundan değer alarak yapmak istersek ;
Kod:
ADOQuery.Close;
ADOQuery.SQL.Clear;
ADOQuery.SQL.Add('select * from celikliste where aranankelime Like :AD');
ADOQuery.Parameters.ParamByName('AD').Value:=Edit4.Text+'%'; 
  ADOQuery.SQL.Add(' order by alanim asc');
ADOQuery.Open;

Önerim :
ADOQuery ile sorgulamalarda dışarıdan veri alınacaksa parametre olayını kullanmanızı tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: Nisan 21, 2008, 01:37:44 ÖÖ Gönderen: Turkoder (Menderes) » Logged
Sayfa: [1] Yukarı git Bu Konuyu Gönder Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.028 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu